Brugse CEO Vincent Mannaert verbaast met uitspraak over Kompany en Anderlecht

Brugse CEO Vincent Mannaert verbaast met uitspraak over Kompany en Anderlecht
Dinsdag 27 december 2022 - 17:00   I   door Redactie

Meestal als het bij een Belgische topclub rommelt hoeden concurrenten zich om daar een mening over te geven. Maar er zijn uitzonderingen.

Zo liet Vincent Mannaert zich als algemeen manager van Club Brugge in HUMO verleiden tot een verbazende uitspraak over de scheiding tussen Vincent Kompany en Anderlecht in het tussenseizoen.

"Het was op, aan beide kanten", aldus Mannaert in het weekblad. "Het verschil in visie tussen Kompany en het bestuur was onverzoenbaar. Maar het is positief dat ze nooit met modder naar elkaar hebben gegooid."

De uitspraak vond plaats naar aanleiding van een dubbelinterview met Patrick Lefevre. De manager van wielerploeg Quick-Step zetelt sinds twee jaar als onafhankelijke in de Raad van Bestuur van Anderlecht.

Moedig

"Ik heb het altijd een moedige beslissing gevonden van Vincent om naar Anderlecht terug te keren", aldus Lefevre. "Ondanks een gebrek aan financiële armslag, heeft hij geprobeerd er met zijn speelstijl het maximum uit te halen. Alleen wilde hij veel meer zijn dan alleen trainer - de Engelse stijl, zeker?"

"En omdat hij wist hoe slecht de club er financieel voor stond, wilde hij ook geld inbrengen", voegde hij er nog aan toe. "Toen heeft de club gezegd: 'Dat gaan we niet doen.' Op het eind was er te veel wrevel in de bestuurskamer: het ging niet snel genoeg."

Poll: Vind je dit een correcte uitspraak van Mannaert?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024