Toby Alderweireld pakt uit met verrassende toekomstplannen bij Antwerp én Duivels

Toby Alderweireld pakt uit met verrassende toekomstplannen bij Antwerp én Duivels
Vrijdag 23 december 2022 - 16:00   I   door Redactie

Toby Alderweireld heeft na een teleurstellend WK met de Duivels de goede draad bij Antwerp meteen weer opgepikt. Ze wonnen met 4-0 van Standard in de beker.

Bij Sport/Voetbalmagazine gaf hij een uitgebreid interview. Daar had hij het onder meer over zijn toekomstplannen bij Antwerp. “Ik ben hier super gelukkig en ga nergens anders meer naartoe!”, is Alderweireld duidelijk.

“Ik zit volgens mij bij de mooiste club van België”, gaat hij verder. Hij legt de club van zijn hart in de weegschaal met de Rode Duivels: “De komende maanden staat Antwerp op één. België komt pas op de tweede plaats.”

“Tegen het EK van 2024 zal ik 35 jaar zijn. Daarna wordt het stilaan tijd om afscheid te nemen”, vertelt de verdediger. “Zeg nooit nooit, maar Qatar was mijn laatste WK. Ik ga rust nodig hebben om nog te kunnen brengen wat Antwerp van me verwacht.”

Na Antwerp

Zijn voetbalcarrière wil Alderweireld dus afsluiten bij de Great Old, maar wat zijn daarna zijn plannen? “Mijn vrouw zei ooit: ‘Ik zal je overal volgen voor het voetbal en ik zal alles doen zodat jij je kan focussen op je carrière. Maar ná jouw voetbalpensioen zullen we een ander leven leiden.’ ”

“Ik heb dus geen schrik van het zwarte gat na mijn carrière”, gaat Alderweireld verder. “Ik heb al mogen optreden als voetbalanalist en dat wil ik met plezier opnieuw doen. Maar vindt de kijker het leuk om mijn kop op TV te zien?”, vraagt hij zich af.

Poll: Zou jij Alderweireld na zijn voetbalcarrière graag aan de slag zien gaan als analist?

TAGS  I  Antwerp  I  Rode Duivels

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024