Vercauteren doet onthulling over Kompany en Anderlecht: “Juridische gevolgen”

Vercauteren doet onthulling over Kompany en Anderlecht: “Juridische gevolgen”
Woensdag 21 december 2022 - 21:00   I   door Redactie

Frank Vercauteren zijn laatste wapenfeit als T1 in België was het trainerschap bij Antwerp. Voordien was hij aan de slag bij Anderlecht.

Daar werd hij gebruikt om de onervaren Vincent Kompany bij te staan, maar hij werd na een jaar afgedankt. Tot overmaat van ramp werd hij door Kompany tijdens de rust van zijn laatste wedstrijd (tegen STVV) te kijk gezet voor een volle kleedkamer.

“Ik ben niet van gisteren, ik wist wat me te wachten stond. Maar op díé manier had ik het niet verwacht. Dat heeft me ontgoocheld”, vertelt Vercauteren over dat voorval aan HUMO. “Ik ken Vincent, ik weet hoe ambitieus hij is. Geen probleem: ik hield niet vast aan de titel van hoofdcoach, mij ging het om RSCA.”

“Ik wilde niks liever dan dat de club haar oude status terugkreeg, en was ervan overtuigd dat ik iets kon betekenen”, klinkt het bij de voormalige trainer van paars-wit. “Ik tekende een contract, ook al wíst ik dat ik in een kwetsbare positie zou terechtkomen.”

Laten gebruiken

Kompany werd een week voor de match tegen STVV aangewezen als nieuws hoofdtrainer, maar hij mocht nog niet op de bank zitten omdat hij het juiste diploma niet had. “Ze hadden me dus nog één match nodig”, verklaart Vercauteren.

“Omdat ik niet wist wat de juridische gevolgen waren als ik had geweigerd - ik was immers niet ontslagen - heb ik me laten gebruiken”, onthult de voormalige bondscoach ad interim. “Niet voor hen, maar voor Anderlecht: ik wilde de ploeg niet in de steek laten!”

Poll: Heeft RSCA een fout gemaakt met Vercauteren van de hand te doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  STVV

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024