‘Beloftes werden niet nagekomen: Marc Coucke klopte op tafel en hekelt bestuur’

‘Beloftes werden niet nagekomen: Marc Coucke klopte op tafel en hekelt bestuur’
Woensdag 21 december 2022 - 16:00   I   door Redactie

Marc Coucke vierde dinsdag zijn vijfjarige jubileum als Anderlecht-eigenaar. Coucke houdt zich niet bezig met het dagelijkse beleid van de club, maar laat wél nog steeds zijn stem horen.

Dat gebeurde volgens Het Laatste Nieuws bijvoorbeeld ook vlak voor de competitiematch tegen Club Brugge. Toen vond de ‘intermediaire' Raad van Bestuur plaats op Anderlecht. Daar bleek dat de loonlast en pak hoger lag dan voorzien.

En dat is bij Coucke in het verkeerde keelgat geschoten, want bij het afsluiten van het vorige boekjaar had hij de belofte gekregen dat het mes in de salarislast zou gezet worden, zo meldt HLN. Coucke maakte zich daarover boos op het management.

Ze trokken onder meer Vertonghen aan, die natuurlijk geen klein loon opstrijkt. Anderlecht had met Hoedt en Delcroix weliswaar al twee linksvoetige verdedigers. Silva speelt dan weer met een Premier League-contract in Brussel en ook de verkoop van Amuzu ging niet door.

Kritiek

“De fouten uit het verleden werden herhaald, en dit keer had hij er zelf geen hand in. Hij bekritiseerde er ook de mislukte zomertransferperiode van de club”, concluderen ze bij Het Laatste Nieuws. De totale salarislast lag vorig boekjaar rond 57 miljoen euro.

Poll: Vind jij het terecht dat Coucke zich hiervoor boos maakt?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024