Verhaeghe komt met update zoektocht bondscoach: “Veel kandidaten, één favoriet”

Verhaeghe komt met update zoektocht bondscoach: “Veel kandidaten, één favoriet”
Maandag 12 december 2022 - 08:00   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben nog steeds geen nieuwe bondscoach. De taskforce van de KBVB — met onder meer Club-voorzitter Verhaeghe — heeft de zoektocht naar een opvolger voor Martinez weliswaar nog niet officieel opgestart.

Het Nieuwsblad pakte maandag uit met een update over de missie van de taskforce: “Ze verzamelen de kandidaturen voor de opvolging van Martinez en er zal nog een vacature op de website verschijnen. Voor Nieuwjaar wordt er geen nieuwe naam verwacht.”

De krant meldt dat er toch al heel wat kandidaturen zijn binnengestroomd bij de KBVB: “Daarbij zijn er enkele die als ‘interessant’ omschreven worden.” Maar de taskforce wil naar verluidt niet te snel handelen. Een bondscoach blijft weliswaar de hoogste prioriteit.

“De zoektocht naar een technisch directeur is een mindere prioriteit, omdat er nu nog werk wordt gemaakt van een hertekening van de sportieve structuur”, meldt Het Nieuwsblad. “In de nieuwe structuur zal men een combinatie van bondscoach en TD proberen te vermijden.”

Verhaeghe

Zeker na de aanstelling van Verhaeghe wordt Preud'homme nadrukkelijk naar voren geschoven voor één van de twee in te vullen rollen: “Maar men gaat de ingestuurde en nog te ontvangen kandidaturen op een rijtje zetten.” Preud'homme blijft vooralsnog de grote favoriet. 

Er is al heel wat kritiek geuit op het feit dat de Club-voorzitter in de taskforce is opgenomen. Hij kwam namelijk in opspraak door zijn betrokkenheid in de zaak van de Propere Handen. Na een minnelijke schikking is hij echter uit de procedure verdwenen en kan hij niet meer vervolgd worden.

Poll: Welke functie moet de KBVB als eerste invullen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024