Roberto Martinez zorgt voor enorm grote verrassing in opstelling tegen Marokko

Roberto Martinez zorgt voor enorm grote verrassing in opstelling tegen Marokko
Zondag 27 november 2022 - 11:35   I   door Redactie

Bondscoach Roberto Martinez zorgt voor een daverende verrassing tegen Marokko. De Spanjaard kiest zowaar voor een andere formatie.

Martinez schakelt over naar een formatie met vier verdedigers. Hij houdt al jaren vast aan een 3-5-2-systeem, maar tegen Marokko verandert hij dus. De bondscoach doet dit om de snelheid op de flanken van Marokko eruit te halen.

Hij kreeg ook kritiek van Kevin De Bruyne dat er geen plan B is. Martinez bewijst nu dat hij dus wel een plan B heeft met een andere opstelling. Vertonghen en Alderweireld zullen centraal achterin spelen. Leander Dendoncker, Yannick Carrasco en Youri Tielemans verdwijnen naar de bank. Amadou Onana en Thorgan Hazard starten in de basis.

Martinez speelt zelden of nooit met vier verdedigers achterin. Op het WK van 2018 deed hij dat wel tegen Brazilië, en met succes. De Belgen schakelden de Brazilianen toen uit.

Opstelling: Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Castagne, Thorgan Hazard, Witsel, Onana, Meunier, Eden Hazard, De Bruyne, Batshuayi

Poll: Goeie keuze van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024