Carl Hoefkens haalt bijzonder zwaar uit na Club-Antwerp en kan geschorst worden

Carl Hoefkens haalt bijzonder zwaar uit na Club-Antwerp en kan geschorst worden
Zondag 13 november 2022 - 16:30   I   door Redactie

Club Brugge-Antwerp was zo'n topper waarin er achteraf felle discussies losbarstten over discutabele fases.

Dat was zondag met voorsprong de vederlichte penalty die Antwerp kreeg na een zogeheten fout van Brandon Mechele op Christopher Scott. Scheidsrechter Jonathan Lardot wees direct naar de stip en de VAR kwam niet tussen.

Een brug te ver voor Carl Hoefkens die voor de camera's van Eleven Sports felle kritiek uitte op de arbitrage. "De ref wilde zich zeer graag profileren vandaag en kreeg nul komma nul steun van de VAR."

Toen Hoefkens de beelden nog eens te zien kreeg was hij meer overtuigd dan ooit. "Dit is nooit penalty. Nooit, nooit. Er zijn geen andere woorden voor. Of ik nog contact heb gehad met de arbitrage? Waarom zou ik contact moeten hebben?

Macht

"De ref wilde zijn verantwoordelijkheid niet pakken en wilde gewoon laten zien hoeveel macht hij op een bepaald moment had. En als er dan van de VAR geen reactie komt, dan heb ik het daar heel moeilijk mee."

Zware woorden en die zouden Hoefkens wel eens duur te staan kunnen komen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een coach geschorst wordt na (te) felle kritiek op de arbitrage.

Poll: Vind je deze kritiek kunnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024