Déze Belgische topclub wordt echt enorm hard onderschat: “Ze staan héél ver!”

Déze Belgische topclub wordt echt enorm hard onderschat: “Ze staan héél ver!”
Vrijdag 11 november 2022 - 15:00   I   door Redactie

Er moet nog één speeldag afgewerkt worden in de Jupiler Pro League vooraleer we de tussenperiode ingaan. De absolute kraker van de laatste speeldag is Club Brugge - Antwerp.

Sporteconoom Wim Lagae analyseert het grotere plaatje rond die wedstrijd: “Antwerp heeft enorm veel potentieel, maar zolang Club geregeld Champions League blijft spelen, wordt het heel moeilijk om de waardeverhoudingen te veranderen.”

“Gheysens pompte sinds 2017 80 miljoen euro in Antwerp. Dat geld diende vooral om de verliezen op te vangen en de club te wapenen voor de transferperiodes”, gaat de sporteconoom verder. “Club sluit daarentegen de laatste jaren telkens met donkergroene cijfers af.”

Toch wordt één ploeg volgens Lagae vaak vergeten: “Ook bij KRC Genk kunnen ze jaar na jaar goede cijfers voorleggen. Net als Club zijn ze al jaren voorloper op vlak van marketing en media. Ook de scouting, performatie op de markt en de jeugdopleiding zijn heel goed.”

Onderschat

KRC Genk wordt echt wel onderschat. Veel mensen denken bij Genk aan een Limburgs provincieclubje, maar ze zijn echt wel meer dan dat”, concludeert Lagae in de Krant van West-Vlaanderen. “Ze staan heel ver!”

Poll: Vind jij ook dat KRC Genk te hard onderschat wordt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024