Marc Degryse ziet maar één oplossing voor paars-wit: “Daar kan je niet omheen… ”

Marc Degryse ziet maar één oplossing voor paars-wit: “Daar kan je niet omheen… ”
Maandag 24 oktober 2022 - 10:00   I   door Redactie

Het is duidelijker dan ooit tevoren: Anderlecht verkeert in een immense crisis. Na het amok op Sclessin — met de forfaitnederlaag als gevolg — moet Felice Mazzu meer dan ooit vrezen over zijn functie als trainer van paars-wit.

Marc Degryse wist voor Het Laatste Nieuws de vinger op de wonde te leggen. “Ik roep al weken dat er te weinig intensiteit en kwaliteit in deze groep zit”, opent de analist, “In zo'n periode krijg je dan goals binnen bij stilstaande fases, terwijl daar net het makkelijkst aan het werken valt.”

Degryse gelooft niet dat Mazzu deze oplawaai zal overleven: “Als je drie keer in een week tijd verliest, dan houdt het op. Tegen Club waren ze nog verdienstelijk, maar dan een nederlaag tegen de laatste in de stand en dan de Clásico… ”

“Dat is letterlijk de druppel voor Anderlecht en Mazzu”, gaat Degryse verder, “En nu? Dat is de moeilijkste vraag.” De analist vreest dat het bestuur te hard onder druk zal komen te staan: “Mede door het gedrag van de supporters, want dit deden ze bewust.”

Ingrijpen

“Je kan er niet omheen: als het bestuur nu niet ingrijpt, riskeren ze zondag misschien nog meer problemen tegen Eupen. Dus ik vrees voor Mazzu”, vervolgt Degryse, “Maar of dat op korte termijn de oplossing zal zijn… ”

“Dat wordt niet evident”, gaat de analist verder. Degryse verwacht dan ook concrete acties van het bestuur: “Op een gegeven moment moét je als bestuur wat proberen en je kan nu eenmaal niet de spelers ontslaan.”

“Dit valt niet in één-twee-drie om te keren. Ze staan vijf punten boven de degradatiezone, zij zijn recht de afgrond aan het inrijden”, concludeert Degryse, “En dat is een situatie die Mazzu echt niet kan overleven.”

Poll: Wie is volgens jou de hoofdverantwoordelijke voor de problemen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024