'Gent beslist over het ontslag van omstreden en afwezige Hein Vanhaezebrouck'

'Gent beslist over het ontslag van omstreden en afwezige Hein Vanhaezebrouck'
Donderdag 20 oktober 2022 - 08:30   I   door Redactie

Na de (magere) winst op KV Mechelen nu het kansloze verlies op het veld van Union. Neen, het gaat nog altijd niet goed met AA Gent.

Want in de stand staan de Buffalo's pas zesde, nu al op acht punten achterstand van nummer vier Union en de laatste stek in play-off 1. Dat dat niet strookt met de op voorhand uitgesproken ambities is een understatement.

En daarbovenop komt nog eens de open oorlog tussen de omstreden trainer Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Ivan De Witte. Het kletterde zodanig dat een ontslag een steeds geloofwaardiger piste werd.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt de affaire nu intern afgehandeld. Al moet dat even uitgesteld worden omdat HVH met een virale infectie sukkelt en na de match op Union woensdag ook die tegen Seraing zondag dreigt te missen.

Barst

Maar schrijft de krant: "Voor alle duidelijkheid: een overhaaste beslissing - lees: een vertrek van Vanhaezebrouck - lijkt niet aan de orde. De barst in de relatie hoeft geen breuk te worden." Van een ontslag is (voorlopig) dus nog geen sprake.

Want wordt er geargumenteerd: "Daarvoor hebben beide partijen te veel geleerd uit het verleden. Trainer en club beseffen hoeveel ze aan elkaar hebben. Een andere coach zou geen oplossing bieden. Maar er moeten wel plooien gladgestreken worden."

Poll: Vind je dat Vanhaezebrouck ontslagen moet worden?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  Union

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024