AA Gent herpakt zich op fantastische wijze en peuzelt Eupen met huid en haar op

Zondag 09 oktober 2022 - 17:50   I   door Redactie

AA Gent stond voor aanvang van de wedstrijd op de 10de positie in het Jupiler Pro League-klassement. De opdracht van de Buffalo’s was dan ook duidelijk: winnen!

KAS Eupen-AA Gent 0-4

De wedstrijd ging aanvankelijk goed op en neer en het was AA Gent dat uiteindelijk als eerste wist te scoren. Depoitre ging neer in het strafschopgebied en Torunarigha wist de penalty om te zetten.

AA Gent probeerde voor de rust de voorsprong te verdubbelen en dat lukte ook via Depoitre. In de tweede helft bleven de Buffalo's op hun elan doorgaan. Zomeraanwinst Hong maakte de 0-3 en iets later ook de 0-4.

Dankzij deze overwinning springt AA Gent naar de 7de positie in het klassement. De Buffalo’s naderen tot op 4 punten van de top 4. Eupen blijft achter in de degradatiezone met 9 op 33.

Doelpuntenmakers:

26’ Torunarigha 0-1 (pen), 40’ Depoitre 0-2, 50’ Hong 0-3, 64’ Hong 0-4

Poll: Zal AA Gent ploy-off 1 halen?