AA Gent-coach Vanhaezebrouck ziet enorm voordeel voor déze Belgische topclubs

AA Gent-coach Vanhaezebrouck ziet enorm voordeel voor déze Belgische topclubs
Zaterdag 17 september 2022 - 08:30   I   door Redactie

AA Gent staat momenteel met 14 op 24 op een vijfde stek in het Jupiler Pro League-klassement. Ook Europees staan ze er helemaal niet slecht voor: Gent staat momenteel namelijk aan de leiding van zijn Conference League-poule.

Na hun 3-0 zege tegen het Ierse Shamrock Rovers, moet AA Gent deze zondag alweer aan de bak tegen KRC Genk. De Limburgers staan momenteel tweede in de JPL. Volgens Vanhaezebrouck heeft Genk één groot voordeel: “Ze spelen geen Europees voetbal, dus kunnen ze zich vol focussen op de competitie. Dat is altijd een voordeel.”

Maar dat voordeel gaat niet enkel op voor Genk, ook Antwerp speelt namelijk geen Europees voetbal. Vanhaezebrouck maakt de vergelijking met het seizoen waarin Gent kampioen speelde: “Hadden we toen Europees gespeeld, was die titel er nooit gekomen.”

“Wij hebben wel de fierheid om te zeggen dat we bijna zeven jaar aan een stuk Europees voetbal afdwingen, maar hoe interessant is dat?” , vraagt een kritische Vanhaezebrouck zich af. “Iedere bestuurder zou daarvoor tekenen: Een jaar geen Europees, de titel pakken en dan Champions League”, besluit de trainer van AA Gent.

Poll: Is het feit dat Genk en Antwerp niet Europees spelen volgens jou een voordeel?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024