Paars-witte bestuur wordt helemaal afgemaakt: “Het zit ingebakken in de club”

Paars-witte bestuur wordt helemaal afgemaakt: “Het zit ingebakken in de club”
Maandag 12 september 2022 - 20:00   I   door Redactie

Anderlecht staat momenteel aan de rand van een crisis. Felice Mazzu wordt langs alle kanten op de korrel genomen, maar ligt het probleem wel echt bij hem?

Volgens Jacques Sys — de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine — ligt het probleem namelijk niet bij Mazzu. Het zou wel het bestuur van Anderlecht zijn dat de schuldige is: “Ik vraag me af of ze op bestuursniveau wel eens nadenken over hun verantwoordelijkheid in de huidige situatie”, is Sys kritisch.

Nu zegt Mazzu dat er geen probleem is van kwaliteit, maar van maturiteit. “Maar waarom is er geen maturiteit?” , vraagt Sys zich af. Ook is de redacteur niet zeker hoe hij de transfers van paars-wit moet beoordelen: “Het is namelijk niet door Jan Vertonghen aan te trekken, dat je plots voor een andere wind gaat zorgen.”

Het is volgens Sys geen nieuw verhaal dat Anderlecht te weinig mentaliteit en vechtlust heeft: “Het volstaat niet om een nieuwe trainer met een ander systeem binnen te halen.” Sys ziet dan ook steeds dezelfde mankementen bovendrijven: "De spelers nemen het te gemakkelijk op en er is te vaak geen groepsgevoel. Dat lijkt wel ingebakken te zitten in de cultuur van de club.”

Mazzu

Jacques Sys legt de schuld van het mankende Anderlecht dus niet bij trainer Felice Mazzu. “En dan kan je als trainer wel roepen dat je hard gaat werken”, vervolgt Sys, “Maar hoe keer je zoiets om? Het zit allemaal veel dieper”, concludeert de journalist.

 

Poll: Denk jij ook dat het probleem bij Anderlecht zich voordoet op bestuursniveau?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024