Wordt dit de verrassende kampioen? "Ze zijn even sterk als Anderlecht"

Wordt dit de verrassende kampioen?
Vrijdag 04 november 2016 - 06:42   I   door Redactie

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, gelooft dat er nog een verrassende titelkandidaat is. Verrassend omdat de club flink zal moeten knokken om play-off I te halen.

"Ja, we schrijven de hoofdprijs voor RC Genk. Ook dat klinkt schijnbaar ongeloofwaardig voor een ploeg die ternauwernood zevende staat in de Jupiler Pro League. Een plaats in Play-off 1 veroveren wordt voor Genk moeilijker dan in de eindronde een belangrijke rol te spelen. In toppers kunnen de Limburgers er stáán. Dat bewijzen ze in Europa. In de selectie van Peter Maes zitten naast Bailey nog meer topspelers op Belgische niveau", aldus Vandewalle.

"Pozuelo, Ndidi, Colley, Karelis en Samatta: Ze hebben bij elke Belgische topclub een vaste plaats. Minder wispelturigheid, een stabielere doelman en meer standvastigheid op de flanken in de verdediging zijn de laatste stappen die Genk moet zetten om straks in de Belgische top mee te doen."

"We schatten RC Genk op dit moment even hoog in als Anderlecht. De zege van gisteren was knap en zeker onverwacht na de tragiek van zondag in Beveren maar paars-wit speelde tegen Mainz lange tijd met de daver op het lijf. Ondanks het gunstige scoreverloop hadden we tot enkele minuten voor tijd en met de 3-1 op het bord doorgaans het gevoel dat het nog kon mislopen."

TAGS  I  RC Genk

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024