AA Gent wel degelijk zwaar bestolen tegen Standard: "Dit is onbegrijpelijk"

AA Gent wel degelijk zwaar bestolen tegen Standard:
Zondag 24 juli 2022 - 11:30   I   door Redactie

AA Gent had vrijdagavond alle redenen om zich bestolen te voelen. Dat zegt oud-scheidsrechter Serge Gumienny. De Buffalo's speelden 2-2 gelijk op het veld van Standard.

Net voor de rust maakte Gent aanspraak op een strafschop. Renaud Emond raakte een vrije trap van Kums met de hand. De VAR greep niet in. "Het is duidelijk hands”, aldus Gumienny tegen Het Nieuwsblad

“De scheidsrechter (Lawrence Visser, red.) kan deze fase niet goed beoordelen", vervolgt Gumienny. "Maar dat de VAR, na het zien van de beelden, nog oordeelde dat er geen beweging was en dus geen strafschop, dat snap ik niet. Gent werd hier een eerste elfmeter ontnomen.”

Ook in de slotfase vroeg Gent om een strafschop nadat Bodart Torunarigha vol in het gelaat bokste. Hij was te laat voor de bal. “Bodart was duidelijk te laat”, weet Gumienny.

Onbegrijpelijk

“Hij had geen bal. Ook hier is het voor de scheidsrechter moeilijk te zien of het een botsing was of dat de doelman gewoon te laat was, maar de VAR zag op die beelden duidelijk dat het een botsing was. Onbegrijpelijk dat Gent hiervoor geen strafschop krijgt."

Poll: Werd Gent volgens jou ook bestolen?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024