'Carl Hoefkens krijgt serieuze waarschuwing en moet vrezen bij Club Brugge'

'Carl Hoefkens krijgt serieuze waarschuwing en moet vrezen bij Club Brugge'
Zondag 19 juni 2022 - 13:45   I   door Redactie

Carl Hoefkens is sinds de start van de trainingen aan zijn vuurdoop bezig bij Club Brugge. Een rustige aanloop, maar dat zal niet zo blijven.

Want de overstap van assistent naar hoofdtrainer is een serieuze stap. "Alles verandert!", waarschuwt Ariël Jacbos in Sudpresse. Daar kan  Jacobs over meespreken. Hij waagde in 2007 immers zelf de sprong toen hij als assistent bij Anderlecht Franky Vercauteren zag ontslagen worden.

"Het draait allemaal om beslissingen nemen en de stress die daarmee gepaard gaat", aldus Jacobs. "Als assistent ben je altijd alleen maar de adviseur, als hoofdtrainer ben jij de eindverantwoordelijke." En daar komt wel wat bij kijken.

"Je wordt beoordeeld door 20.000 toeschouwers op de tribune en nog zoveel meer voor televisie. Je hebt ook de media die erbij komt. Je moet je tijdens de week en na de wedstrijden altijd opnieuw verantwoorden voor de pers. Als assistent moet je dat niet."

Managen

Voorts ziet Jacobs voor Hoefkens ook nog wel een heel takenpakket weggelegd bij de trainersstaf. "Je moet een hele staf managen. En tegenwoordig wordt het aantal waarmee je omringd wordt steeds groter." Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Poll: Denk je dat Hoefkens die taken allemaal aankan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024