Insider doet onthutsend boekje open over Anderlecht: "Dát willen ze niet inzien"

Insider doet onthutsend boekje open over Anderlecht:
Woensdag 01 juni 2022 - 14:15   I   door Redactie

Bij Anderlecht komen er heel wat tongen los nu Vincent Kompany de club verlaten heeft. En zeker niet altijd in positieve zin.

Zo komt er in een artikel in HUMO heel wat kritiek op het geloof die Kompany en vooral het paars-witte bestuur in de eigen jeugwerking hebben. Buiten Yari Verschaeren - en dan nog - was er amper een jeugdproduct dat genoeg speelde om van een doorbraakje te kunnen gewagen.

Een insider gaat daar in het weekblad op verder: "Het is voor Anderlecht onmogelijk om met pakweg vijf spelers uit de eigen opleiding resultaten te halen. Daar is die opleiding gewoon niet goed genoeg voor."

Dat het 16-jarige wonderkind Rayane Bounida voor Ajax koos in plaats van bij Anderlecht te blijven is volgens die man met een reden. "Het probleem is dat Anderlecht dat niet wil inzien. Verbeke en Vandenhaute spiegelen zich graag aan Ajax."

Dom

Maar besluit de insider: "Dat zouden ze beter niet doen: hun spelers halen niet het niveau van die van Ajax. Dat ze met hun eigen jeugd de wederopstanding zouden inzetten, is dan ook een domme communicatie geweest."

Poll: Geloof je de stelling over de jeugdopleiding?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024