'Niet te geloven: Over dit bedrag gaat de oorlog tussen Anderlecht en Union'

'Niet te geloven: Over dit bedrag gaat de oorlog tussen Anderlecht en Union'
Woensdag 01 juni 2022 - 11:30   I   door Redactie

Het zit er meer dan bovenarms op tussen Anderlecht en Union. Het wegkapen van Felice Mazzu zorgt voor een ware transferoorlog.

Eén waarbij het over geld gaat. Hoe kan het ook anders? En twee koppige ploegen. In theorie is het simpel. Mazzu heeft zijn opzeg gegeven bij Union en moet dus zijn opzegtermijn van zes weken uitdoen. Dat wil zeggen tot midden juli ongeveer.

Maar dan is het seizoen natuurlijk al lang bezig, de eerste training staat al binnen drie weken op het programma. Als Mazzu vroeger aan de slag wil, moet hij een vergoeding van zes weeklonen betalen.

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht bereid was om die opstapvergoeding te betalen en daar zelfs nog een schepje bovenop te doen om de goede relatie met de buren uit Sint-Gillis in stand te houden.

Het dubbele

Zo wilde paars-wit volgens de krant iets meer dan 250.000 euro betalen voor Mazzu én zijn drie assistenten: Sandro Salamone (videoanalist), Thibaut Meyer (fysiektrainer) en Laurent Deraedt (keeperstrainer). Union wilde minstens... het dubbele, waarna het niet tot een akkoord kwam.

Daarop verbrak Mazzu dus zijn contract. De reactie van Union is zijn ex-trainer voor de rechter slepen. Enkel Mazzu, niét Anderlecht. De soap is dus nog lang niet ten einde. Gek hoe clubs voor spelers het geld over de balk gooien, maar voor een trainer de knip op de beurs houden.

Poll: Wie is er het koppigst volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024