Rel tussen Union en Anderlecht over Mazzu ontspoort: Paars-wit reageert fel

Rel tussen Union en Anderlecht over Mazzu ontspoort: Paars-wit reageert fel
Dinsdag 31 mei 2022 - 22:00   I   door Redactie

Wat een 'normale' overgang moest worden is een oorlog geworden. De transfer van Felice Mazzu van Union naar Anderlecht zal voor de rechtbank eindigen.

Wat een drama. Enkele minuten nadat Anderlecht dinsdag rond half zes fier de komst van Mazzu had aangekondigd pakte Union uit met een communiqué dat de trainer zijn contract verbroken had met de wet van '78.

De nummer twee zei verbijsterd te zijn door de handelswijze van Mazzu én Anderlecht en verklaarde naar de rechtbank te stappen. Paars-wit liet het daar niet bij en kwam vervolgens zelf met een statement.

"RSCA en Felice Mazzu zijn verrast en ontgoocheld over de communicatie van Union", werd via de officiële kanalen verspreid. "RSCA heeft de voorbije dagen constructief overlegd met Union over een meer dan faire afkoopsom, maar heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken."

Akkoord

"In afwachting van een dergelijk akkoord heeft Felice Mazzu zoals elke gewone werknemer zijn opzeg gegeven, niets meer en niets minder. Dit heeft totaal niets te maken met een speler die gebruik maakt van de wet van ‘78 om zijn club zonder transfersom te verlaten."

En om te eindigen pakte Anderlecht nog uit met verzoenende woorden. "RSCA en Felice Mazzu betreuren dat Union deze onderhandeling op het publieke forum brengt, maar blijven bereid om tot een onderling akkoord te komen."

Poll: Wie vind je dat gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024