Club Brugge kan zomaar droomloting krijgen in Champions League-groepsfase

Club Brugge kan zomaar droomloting krijgen in Champions League-groepsfase
Maandag 30 mei 2022 - 08:00   I   door Redactie

Het gaat snel in het voetbal. Want nu de Champions League van dit seizoen afgelopen is kan er al vooruitgeblikt worden naar de volgende editie.

En daarin kan Club Brugge nog maar eens een gooi doen om eindelijk eens te overwinteren in het kampioenenbal. En hoewel blauw-zwart bij de loting zo goed als zeker in de vierde pot terechtkomt, is een droomscenario toch mogelijk.

Want in de sterkste Pot één zitten haalbare namen als Ajax, FC Porto en Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. In de minstens even sterke Pot twee bijvoorbeeld Sevilla en in Pot drie Shakhtar Donetsk, Sporting Lissabon, Bayer Leverkusen of Benfica.

Mits een beetje geluk kan het dus heel goed meevallen voor de Bruggelingen en maken ze of kans op verdere kwalificatie voor de Champions League of in het slechtste geval voor de Europa League. Dat wordt vingers kruisen.

De mogelijke CL-potten

Pot 1:
Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, Milan, Bayern München, PSG, FC Porto, Ajax

Pot 2:
Chelsea, Barcelona, Juventus, Sevilla, Atlético, Red Bull Leipzig, Liverpool, Tottenham

Pot 3:
Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Sporting Lissabon, Inter, Bayer Leverkusen, Benfica (indien gekwalificeerd)

Pot 4:
Club Brugge, Celtic Glasgow, Marseille, Rangers FC (indien gekwalificeerd), Dinamo Zagreb (indien gekwalificeerd), Rode Ster Belgrado (indien gekwalificeerd), Olympiakos (indien gekwalificeerd), FC Kopenhagen (indien gekwalificeerd)

Poll: Denk je dat Club Brugge zal kunnen overwinteren?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024