'Club Brugge wrijft zich in de handen en heeft nieuwe Odilon Kossounou beet'

'Club Brugge wrijft zich in de handen en heeft nieuwe Odilon Kossounou beet'
Maandag 25 april 2022 - 12:45   I   door Redactie

Club Brugge won zondag tegen Antwerp niet alleen de drie punten. Het lijkt erop dat het ook op het vlak van versterking serieuze winst geboekt heeft.

Want nadat Jack Hendry al langer geen basisspeler meer was, kwam hij voor de wedstrijd tegen Antwerp opeens zelfs niet meer in de wedstrijdselectie voor. Reden: de steile opgang van Abakar Sylla, een 19-jarige linksbenige Ivoriaanse verdediger.

Die maakte volgens Het Laatste Nieuws zoveel indruk bij de Europese matchen van de beloftenploeg Club NXT in de UEFA Youth League, het equivalent van de Champions League voor beloftenploegen, dat Alfred Schreuder hem er voor het eerst bij nam.

"Jonge spelers ontwikkelen zich... en dat moet je als coach zien", aldus de Club-coach na de wedstrijd over Sylla. De krant weet nog dat ze bij Club Brugge heel positief zijn over Sylla, in september overgekomen van het Ivoriaanse SO Armée.

Binnenskamers

"Af en toe eens nonchalant, maar heel talentvol", wordt de verdediger omschreven. En er is nog een etiket dat hoge verwachtingen creëert. Want binnenskamers zou Sylla al de 'nieuwe Odilon Kossounou' genoemd worden.

Poll: Vind je het terecht dat Hendry vervangen wordt door een jong talent?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  SO Armée

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024