Vincent Kompany krijgt de wind van voren na Gent: "Dat klopt écht niet"

Vincent Kompany krijgt de wind van voren na Gent:
Dinsdag 22 maart 2022 - 20:30   I   door Redactie

Anderlecht kreeg zondag een zware klap in de Ghelamco Arena. Het verloor met 1-0 ondanks het feit dat ze meer kansen hadden dan de thuisploeg. Het is niet voor het eerst dat efficiëntie - of het gebrek eraan - hen de das omdoet.

Het Laatste Nieuws komt met opvallende statistieken naar buiten. In 20 van de 32 competitiewedstrijden scoorde paars-wit minder dan er verwacht werd op basis van het aantal kansen. De 'expected goals' zoals ze dat tegenwoordig noemen.

Moet er dan niet harder op getraind worden? Volgens Vincent Kompany is dat bijna niet mogelijk. "Voor mij is efficiëntie een van de minst trainbare aspecten van het voetbal", was zijn opvallende reactie. Ex-goalgetter Alex Czerniatynski vindt dat dat absoluut niet klopt.

"Ik denk dat op efficiëntie wél te trainen valt", zei hij bij HLN. "Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat is de sleutel tot het succes. Vertrouwen creëer je volgens mij eerst en vooral op training, door 30, 40, 50 ballen tegen de netten te schieten. Als je op training een goed gevoel hebt, dan pak je dat mee naar de wedstrijd."

Poll: Kan er op efficiëntie getraind worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024