Anderlecht en Antwerp krijgen ijskoude douche van Disciplinaire Raad

Anderlecht en Antwerp krijgen ijskoude douche van Disciplinaire Raad
Dinsdag 22 maart 2022 - 15:30   I   door Redactie

Anderlecht verspeelde zijn plek in de top vier aan AA Gent. Antwerp staat op de derde plaats, maar heeft slechts één punt meer dan de Buffalo's. De situatie had er ook anders kunnen uitzien.

Op 12 februari wonnen de Buffalo's van Eupen met 0-1. Prevljak scoorde nochtans via een vrije trap voor de Panda's, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Lawrence Visser zag namelijk een overtreding in de muur, maar daar waren ze in de Oostkantons duidelijk niet mee akkoord.

Eupen diende klacht in bij het Referee Department, maar die verwierp de klacht. Daarna ging Eupen in hoger beroep om de wedstrijd alsnog te laten herspelen. Dat zou uiteraard goed nieuws zijn voor Anderlecht en Antwerp, maar de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft het beroep van de Panda's verworpen.

Volgens hen was het beroep "ontvankelijk, maar ongegrond". De wedstrijd zal dus niet herspeeld worden en dat is dan vooral goed nieuws voor AA Gent. Als de Buffalo's in de laatste twee competitiewedstrijden minstens even goed doen als Anderlecht spelen ze nog zes topwedstrijden in de Champions' Play-offs.

Poll: Terecht dat de wedstrijd niet herspeeld zal worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen  I  Anderlecht  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024