Hein Vanhaezebrouck gaat Vincent Kompany achterna: "Dat is complete onzin"

Hein Vanhaezebrouck gaat Vincent Kompany achterna:
Maandag 21 maart 2022 - 08:00   I   door Redactie

Het was na AA Gent-Anderlecht uitkijken naar de persconferenties van de beide trainers. Want de kans dat één van beide play-off 1 mist is ontzettend groot.

En op dit moment is dat Anderlecht. Paars-wit heeft wel hetzelfde aantal punten als de Buffalo's, maar omdat die een match meer gewonnen hebben staan ze in het voordeel. En dat steekt bij Vincent Kompany, die niet snapt dat het niet het doelsaldo is dat telt.

Uiteraard omdat de Brusselaars er op dat vlak veel beter voor staan dan de Gentenaars, maar gek genoeg deelt Hein Vanhaezebrouck die mening. "Ik ben ook voorstander van een klassement waar het doelsaldo bepalend is", klonk het aansluitend.

"Dan waren we er niet aan te pas gekomen, want het doelsaldo van Anderlecht is dubbel zo hoog; Maar ik ben er altijd voorstander van, want ik vind dat veel eerlijker dan het Belgische systeem." For the record: het doelsaldo van Anderlecht is +31 tegenover +21 voor AA Gent.

Gedrocht

Al is HVH niet van alles voorstander. Van het huidige competitieformat bijvoorbeeld, dat is volgens hem "een gedrocht' en "absolute onzin". Zijn voorstel: Minstens zes ploegen in play-off I en liefst van al zelfs twee reeksen van twaalf teams gevolgd door play-offs met acht teams.

Poll: Wil jij het huidige competitieformat ook veranderd zien?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024