De Witte spreekt zich verrassend uit over relatie tussen Louwagie en Mogi Bayat

De Witte spreekt zich verrassend uit over relatie tussen Louwagie en Mogi Bayat
Zondag 20 maart 2022 - 13:30   I   door Redactie

AA Gent staat met de topper tegen Anderlecht voor een belangrijke match, maar op de achtergrond zijn er nog andere dingen die voorzitter Ivan De Witte bezighouden.

Zoals operatie Propere Handen bijvoorbeeld waarbij na spijtoptant Dejan Veljkovic straks ook hoofdverdachte Mogi Bayat onder vuur zal komen te liggen. De spelersmakelaar waar AA Gent-manager Michel Louwagie wel héél close mee was en nog altijd is.

In De Standaard gaat Ivan De Witte daar dieper op in. "Of dat geen ongemakkelijke situatie is? Ja en nee. Bayat is een van de weinig internationaal georiënteerde makelaars in België. Voor zover ik weet, zijn in onze trans­acties geen zaken ­terug te vinden die op enige vorm van naast de lijn lopen duiden."

Waarmee de voorzitter ook doodleuk zegt dat hij zal blijven transfers doen met de omstreden makelaar: "Ik denk dat we een grondig ­gesprek moeten hebben met ­Mogi Bayat. Maar hem nu radicaal ­persona non grata verklaren, gaan we niet doen."

Vanhaezebrouck

Op de vraag of dat komt omdat AA Gent eigenlijk nog wel genoodzaakt is om met hem te onderhandelen omdat Bayat ook de manager is van Hein Vanhaezebrouck, antwoordt De Witte ontwijkend dat hij de rechtsgang zijn weg wil ­laten gaan.

"Als nadien zou worden bewezen dat er zaken zijn die niet kunnen, dan moeten we een stelling innemen", besluit hij. "Maar zo lang dat niet voorligt, huldig ik het fundamentele rechtsprincipe dat iemand onschuldig is tot het ­tegendeel bewezen is."

Poll: Vind jij dat Gent geen zaken meer moet doen met Mogi Bayat?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024