Onthutsende verklaring over Anderlecht en Bayat: "Heel zeker opgezet spel"

Onthutsende verklaring over Anderlecht en Bayat:
Zaterdag 19 maart 2022 - 07:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck ontvangt zondag zijn ex-ploeg Anderlecht in de Ghelamco Arena. Van 2014 tot 2017 was hij ook al trainer bij de Buffalo's. Amper een week na zijn ontslag tekende hij bij paars-wit. Daar bleef hij iets meer dan een jaar.

Zowel Gent als Anderlecht zaten in 2017 in diepe crisis. René Weiler werd aan de deur gezet, waardoor de weg helemaal open lag voor Hein Vanhaezebrouck. "Verdorie, dit is wel héél snel gegaan", zuchtte Ivan De Witte na de overstap van Vanhaezebrouck.

Volgens een paars-witte ex-werknemer was Mogi Bayat al langer een plannetje aan het bekokstoven. "Natuurlijk was dat opgezet spel", zei hij bij Het Laatste Nieuws. "Misschien wist Hein van niets. Dat wil ik à la limite nog geloven. Maar Van Holsbeeck en Bayat waren al weken, zelfs maanden bezig."

Zo zou Bayat na de contractverlenging van Vanhaezebrouck de Gentse bestuurskamer aan het twijfelen gebracht hebben. "Hij vroeg zich luidop af of de dynamiek tussen trainer en club nog dezelfde was", schrijft HLN. Bayat wist op dat moment al dat Van Holsbeeck hem graag wou aanstellen.

Poll: Wie zal zondag de topper tussen Gent en Anderlecht winnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024