'Roberto Martinez toont zich genadeloos en bezorgt Lukaku en Hazard zware klap'

'Roberto Martinez toont zich genadeloos en bezorgt Lukaku en Hazard zware klap'
Woensdag 16 maart 2022 - 08:30   I   door Redactie

Het is voor de Rode Duivels aftellen naar einde maart wanneer er gekoppeld aan een stage oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso worden afgewerkt.

Correctie: aftellen voor alle Rode Duivels met minder dan vijftig caps achter hun naam. Dat was immers allang het plan van Roberto Martinez. Maar in de loop van de voorbije maanden rees de vraag of ook Rode Duivels die bij hun club amper in actie komen er niet bij moesten genomen worden.

Met name sterkhouders als Eden Hazard (116 caps) en Romelu Lukaku (101 caps) die bij respectievelijk Real Madrid en Chelsea veel te weinig speelminuten verzamelen. Maar die hoop heeft de bondscoach genadeloos de kop ingedrukt: "Ik maak geen uitzonderingen."

"Want dan heeft het geen zin om een andere aanpak te hanteren", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Aan dat plan wijzig ik dus niks." Martinez vindt het volgens de krant belangrijk dat de sterkhouders deze ­interlandbreak rust krijgen."

Fris

"Zij zullen zo tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden, zodat ze het hoofd helemaal kunnen leegmaken. Met het WK in november is het cruciaal dat de ervaren spelers, die al een erg drukke periode achter de rug hebben, zowel op mentaal als fysiek vlak fris zijn."

Maar naar verluidt hadden Lukaku en Hazard en zelfs nog andere internationals het liever anders gezien. Voor hen zou een stage bij de Rode Duivels een welkome afwisseling geweest zijn van de moeilijke situatie bij hun club.

Poll: Vind jij dat Martinez een uitzondering moet maken voor Duivels met weinig speelminuten?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024