'Club Brugge in topper tegen Antwerp zwaar bevoordeeld door VAR: "Raar"

'Club Brugge in topper tegen Antwerp zwaar bevoordeeld door VAR:
Maandag 28 februari 2022 - 13:30   I   door Redactie

Aan de overweldigende zege van Club Brugge kan niets worden afgedwongen, maar over de manier waarop de 2-1 viel valt toch wel iets te zeggen.

Dat doelpunt viel immers op strafschop nadat Birger Verstraete de bal tegen zijn hand kreeg. De Antwerp-speler zelf was er niet over te spreken dat scheidsrechter Lawrence Visser een strafschop floot en ook waarnemers en analisten braken er zich het hoofd over.

Serge Gumienny maakte dan weer een vergelijking tussen die fase en de fase in Standard-AA Gent waarbij Sissako de bal al liggend tegen de hand kreeg en zowel ref als VAR oordeelden dat het géén penalty was. 

"Ik vind dat de scheidsrechter en de VAR in Brugge wel heel streng geweest voor de handsbal van Birger Verstraete en in Standard heel mild voor de handsbal van Standard-verdediger Sissako, die op de doellijn lag", aldus de ex-ref in Het Belang van Limburg.

Eerder niet

"Ik vond de fase in Standard eerder wel hands en die in Brugge eerder niet. Raar", concludeerde Gumienny. Om niet te zeggen dat blauw-zwart dus duidelijk bevoordeeld werd door de VAR, want de 2-1 was een keerpunt. AA Gent kreeg dat voordeel niet, maar kon zelf de zaken nog rechttrekken.

Poll: Vind je ook dat Club in deze fase bevoordeeld is?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard  I  AA Gent

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024