Tessa Wullaert keihard tegen Anderlecht: "Moeten het maar lezen in de krant"

Tessa Wullaert keihard tegen Anderlecht:
Donderdag 24 februari 2022 - 14:00   I   door Redactie

Tessa Wullaert keerde in 2020 terug naar Anderlecht, waar ze bijzonder fraaie statistieken kan voorleggen. Het gerucht gaat dat Anderlecht fors wil besparen op de vrouwenploeg. Daar kan de topspeelster van paars-wit niet mee lachen.

"Bijzonder jammer als dat klopt", zei Wullaert bij Het Nieuwsblad. "Met het loon van één speler bij de mannen kan je makkelijk het volledige budget van de vrouwenploeg betalen. We brengen blijkbaar niets op, maar dat deed de vrouwenploeg van bijvoorbeeld Manchester City ook niet."

De communicatie bij Anderlecht laat ook te wensen over volgens de 28-jarige spits. "We moeten het ook maar lezen in de krant en horen via via. Er zijn meisjes van wie het contract deze zomer afloopt en die niet weten of het verlengd zal worden, want gesprekken waren er nog niet", stelde Wullaert.

Tot slot kwam ze nog met een opmerkelijk voorstel. Zij zou alle ploegen van de Pro League verplicht 500.000 euro laten investeren in hun vrouwenploeg. Er worden echter al monsterverliezen geboekt, dus de kans is bijzonder klein dat zo'n regel doorgevoerd zal worden.

Poll: Vind jij dat vrouwen evenveel moeten verdienen als mannen in het voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024