Tienkoppig Gent heeft top vier in het vizier na spectaculaire tweede helft

Zaterdag 12 februari 2022 - 18:04   I   door Redactie

AA Gent speelde zaterdag tegen Eupen. De Buffalo's konden maar best winnen om zicht te houden op de top vier. Na een spectaculaire tweede helft wonnen ze en dat mag verdiend genoemd worden.

Eupen-Gent 0-1

Gent kreeg in de openingsfase twee grote kansen, maar Depoitre en Tissoudali lieten de 0-1 liggen. Na een kwartier was het wel prijs. De Sart zette goed voor. Depoitre twijfelde niet en pegelde de bal heerlijk in één tijd tegen de netten. Een verdiende voorsprong voor de Buffalo's.

In de 38ste minuut kwam Eupen toch eens opzetten. Door een misverstand tussen Hanche-Olsen en Roef ging de bal er bijna in, maar Roef was nog bij de pinken. Rusten geblazen met 0-1. Gent domineerde en had enkele uitstekende kansen.

In de tweede helft liet de ingevallen N'Dri zich meteen zien. Hij lanceerde Prevljak, maar Roef pakte uit met een goede redding. In de 51ste minuut kreeg Samoise plots rood. Hij trapte ongelukkig op de voet van Alloh. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter.

Na een uur trapte Prevljak een vrije trap heerlijk binnen, maar de goal werd afgekeurd. Een Eupen-speler duwde Hjulsager. Terecht afgekeurd. Daarna kon Tissoudali nog vrij koppen op een voorzet van Kums, maar hij kopte onbesuisd over.

Enkele minuten voor tijd liet de spits opnieuw een grote kans liggen. Alleen voor doel trapte hij de bal tegen een Eupen-verdediger. Zo pakte Gent de drie punten mee vanuit Eupen. Een overwinning die ongetwijfeld heel veel deugd deed.

Poll: Zal Gent de Champions' Play-offs halen?