'Kompany is het beu en duwt nog een topaankoop naar de exit bij Anderlecht'

'Kompany is het beu en duwt nog een topaankoop naar de exit bij Anderlecht'
Zaterdag 10 juli 2021 - 07:30   I   door Redactie

Adrien Trebel (30) heeft geen toekomst meer bij RSC Anderlecht, maar hij is lang niet de enige. Vincent Kompany bouwt aan een typeploeg en ondertussen is ook duidelijk dat Elias Cobbaut (23) mag beschikken.

Cobbaut komt sinds de zomer va 2018 uit voor Anderlecht, maar kon nooit iedereen bij paars-wit overtuigen. De voorbije seizoenen kreeg het jeugdproduct van KV Mechelen vaak kritiek - ook binnenskamers van Kompany en co.

In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen is het ondertussen wel duidelijk dat Cobbaut geen toekomst meer heeft in het Lotto Park. In de oefenmatch tegen AZ zou Kompany voor zijn typeploeg kiezen en géén beroep doen op Cobbaut.

Meer zelfs: de Franstalige krant La Dernière Heure weet dat Cobbaut geen deel meer uitmaakt van Kompany's plannen. De coach is Cobbaut liever kwijt dan rijk. Achter de schermen wordt volop naar een oplossing gezocht voor de verdediger.

Achterpoortje

In 2018 kwam Cobbaut nog voor 3 miljoen euro over van KV Mechelen. Hij stond toen te boek als een groot talent en gold als één van de paars-witte topaankopen. Drie jaar later zal hij echter langs een achterpoortje vertrekken.

TAGS  I  KV Mechelen  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024