Erg verrassende wending in transferdossier van Dieumerci Mbokani

Erg verrassende wending in transferdossier van Dieumerci Mbokani
Vrijdag 09 juli 2021 - 11:00   I   door Redactie

Over twee weken wordt het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang gefloten. Of we Dieumerci Mbokani (35) dan over de Belgische voetbalvelden zien hollen, is nog maar de vraag.

Mbokani's contract bij Antwerp liep een dikke week geleden af. Waar zijn toekomst ligt weet niemand. Dieu liet zich recent nog ontvallen dat hij met de drie grootste clubs van het land praat.

Antwerp wilde aanvankelijk nog moeite doen voor de spits, maar het heeft er alle schijn van dat Mbokani andere oorden zal opzoeken. Trainer Brian Priske lijkt niet meer op de Congolees te rekenen.

"Niet ideaal"

"Of ik nog op Mbokani reken? Hoeveel weken ligt hij nu al stil? Zes? Niet ideaal", aldus Priske in Het Laatste Nieuws. "Ik ben niet bezig met wie hier niet is, maar focus me op de jongens die hier wel zijn", aldus de Deen nog.

Enter Anderlecht. Na het vertrek van Lukas Nmecha kwam Mbokani opnieuw in beeld bij paars-wit. Al hoeft Dieu ook niet echt meer op Anderlecht te rekenen. Vincent Kompany wil immers een ander type dan Mbokani.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kompany mikt op andere spits

Kompany mikt op een dynamische spits die negentig minuten lang kan blijven gaan en druk kan zetten. Niet meteen één van Mbokani zijn specialiteiten. En dus zal de spits zo goed als zeker niet bij Antwerp of Anderlecht tekenen.

Op naar die derde, niet nader genoemde, Belgische topclub dan? Het zou kunnen. Al is ook het buitenland een optie. Alleszins een verrassende wending in het transferdossier. Want Mbokani, die had duidelijk zijn zinnen gezet op een tweejarig contract bij Antwerp of Anderlecht. En dat gaat hij niet krijgen.

Poll: Waar zie jij Mbokani uiteindelijk belanden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024