Club Brugge kaapt supertalent weg bij KRC Genk: "Hij is fenomenaal"

Club Brugge kaapt supertalent weg bij KRC Genk:
Maandag 24 mei 2021 - 11:30   I   door Redactie

De titel is binnen, het vizier van Club Brugge kan naar de toekomst gericht worden. En dat deed Philippe Clement eigenlijk zondagavond al door tegen KRC Genk de 16-jarige Noah Mbamba op te stellen.

De ironie van het verhaal is dat de jonge verdedigende middenvelder afgelopen zomer overgekomen is van... KRC Genk. De Brusselaar met Congolese roots maakt nog maar enkele maanden deel uit van de A-kern.

Maar maakte volgens Het Laatste Nieuws wel al indruk bij Club NXT, de beloftenploeg van blauw-zwart. ‘Een buitengewoon talent’, kon de krant opvangen. ‘En er staat een ‘goeie kop’ op’. Vorig seizoen werd Mbamba opgepikt bij KRC Genk.

"Aan de bal is Noah fenomenaal", vertelt Brandon Mechele in Het Laatste Nieuws. "Tegen Genk zag je dat al op een paar momenten. Hij is rustig, niet zenuwachtig - je kan hem moeilijk onder druk zetten. Het is een verstandige jongen, niet onbelangrijk."

Kans gegrepen

Afwachten of hij straks definitief doorbreekt in de A-ploeg. "In principe kan hij de volgende zijn", aldus nog Mechele. "Zijn eerste kans heeft hij gehad en gegrepen. Zien wat hij er nu mee doet - nu is het aan hem. Hopelijk blijft hij zich ontwikkelen en volgen er volgend seizoen meer kansen."

 

Poll: Had Genk er meer moeten aan doen om Mbamba te houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024