Vincent Kompany spreekt zich na kritiek uit over vertrek bij Anderlecht

Vincent Kompany spreekt zich na kritiek uit over vertrek bij Anderlecht
Maandag 24 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

Het seizoen zit erop. In de Jupiler Pro League dan toch. En dan is het tijd om evaluaties te maken. Voor clubs, spelers en zeker voor trainers. En dus ook voor Vincent Kompany.

Voor Kompany was het zijn eerste jaar als hoofdtrainer en dat is bij momenten een harde leerschool geworden. Al is iedereen ervan overtuigd dat hij een grote toekomst heeft. Ligt die dan nog wel bij Anderlecht?

"Of ik hier binnen twaalf maanden nog zal zitten? Weet je, als zelfs Real me zou bellen terwijl ik in België nog niet op het niveau van Clement of Blessin zit, wat heb ik dan te winnen? Naar daar gaan voor mijn cv en dan ontslagen worden?", reageerde hij bij Sudpresse.

"Jullie weten dat ik ambitieus ben, maar bovenal ben ik trouw. Ik heb hier gespeeld van mijn zesde tot mijn twintigste en ik ben intussen drie jaar geleden teruggekeerd. Ik kan mijn werk beoordelen - of dat nu goed of slecht is -, maar ik heb nog enorm veel te leren als trainer."

Project

Duidelijke taal dus van Kompany, die volgend seizoen dus sowieso nog hoofdtrainer van van paars-wit zal zijn. Ondanks de vele kritiek die hij moest slikken. "De toekomst kan ik niet beoordelen, maar ik geloof enorm in dit project bij Anderlecht", besloot hij.

Poll: Is het een goede zaak voor Anderlecht dat Kompany hoofdtrainer blijft?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024