Standard-supporters werken gedegouteerde Michel Preud'homme (62) buiten

Standard-supporters werken gedegouteerde Michel Preud'homme (62) buiten
Zondag 23 mei 2021 - 22:15   I   door Redactie

Standard staat in het tussenseizoen voor een extreme make-over. Zowel op als naast het veld. En daarbij sneuvelen niet de minste namen. Zo verlaat Michel Preud'homme zijn eerste liefde.

La Dernière Heure meent dat met zekerheid te weten. Al was dit de kroniek van een aangekondig afscheid. Het contract van Preud'homme als sportief raadgever loopt in juni af. Daarin staat wel een optie voor een extra jaar, maar die niet gelicht zou worden was al langer duidelijk.

Dat zijn hoge loon van Preud'homme te zwaar op de begroting van het financieel noodlijdende Standard weegt is één reden. Daarnaast wil de club het de komende jaren op bestuurlijk vlak over een andere boeg willen gooien. En zo is er geen plaats meer voor de 62-jarige vice-voorzitter, die wel wat uitgeblust leek.

Maar de hoofreden zou zijn dat de Luikenaar het zelf kotsbeu is dat hij voor de supporters de laatste jaren steeds meer kop van jut is geworden. Als man die Standard in 2007-2008 de eerste titel in 25 jaar had bezorgd had hij wel wat meer respect verwacht.

Poll: Verdient Preud'homme zo'n afscheid langs de achterdeur?

TAGS  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024