Zwaargewonde fan op titelfeest, Club Brugge-speler gespot in ambulance

Zwaargewonde fan op titelfeest, Club Brugge-speler gespot in ambulance
Vrijdag 21 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

Het titelfeest van Club Brugge is danig uit de hand gelopen. De kersverse landskampioen negeerde de geldende coronamaatregelen en maakte er een feestje van met een horde trouwe supporters.

Bij de politie van Brugge zijn ze niet te spreken over de manier waarop Club Brugge zijn titel in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gevierd. “Ik dacht dat ze vlak voor het EK covid-vrij moesten blijven? Hun gedrag is een zéér groot probleem voor mij”, vertelt korpschef Dirk Van Nuffel aan Het Laatste Nieuws.

"Onwaarschijnlijke taferelen"

Bij Club Brugge lapten ze de coronamaatregelen vakkundig aan hun laars. “Zo was er afgesproken dat de spelersbus niet zou stoppen aan De Platse. Dat hebben ze wél gedaan. Voordien zijn ze ook al gestopt in Drongen”, benadrukt Van Nuffel. “Daarna namen de spelers een bad in het publiek aan het oefencomplex. Onwaarschijnlijke taferelen. Ja, we zijn bijzonder ontgoocheld."

Volgens de politie vond een Club-speler er bovendien niet beter op dan in een ambulance te kruipen die was toegesneld om een zwaargewonde fan te verzorgen. Het onderstreept hoe erg het titelfeest uit de hand liep.

Nieuw stadion en titelviering

Van Nuffel vraagt zich ook luidop af of er wel een nieuw stadion voor Club Brugge moet komen. “Eerlijk? ik had al vraagtekens bij hun beloftes. Maar die zijn nu uitroeptekens geworden. Of ik hiermee een bom drop onder de plannen? Ik heb geen bommen gelegd hé ... Afspraken zijn er om nageleefd te worden. Als dat niet gebeurt, wordt het een moeilijk verhaal.” 

De geplande viering van zondag aan het Jan Breydelstadion komt nu zelfs in het gedrang. “Bart Verhaeghe en co bellen best nog even met de burgemeester. Als zij geen afspraken nakomen, waarom wij dan wel”, besluit Van Nuffel. 

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024