Oostende met sprekend gemak voorbij Standard

Zondag 30 oktober 2016 - 16:45   I

Oostende heeft een stevige opdoffer verkocht aan Standard. Na twintig minuten stond het al 2-0 voor, die voorsprong gaven ze niet meer uit handen.

Het duurde niet lang alvorens Standard op acherstand kwam. Oostende strafte gestuntel in de Luikse verdediging af, Dimata was de afwerker. Meteen daarna stond het al 2-0: een vrije trap van Berrier verdween pardoes in doel. Ondanks de vroege voorsprong bleef Oostende de uitploeg wegdrukken, Standard kwam er totaal niet aan te pas.

In de tweede helft vielen bij Standard Edmilson Junior en William in, maar dat bracht weinig soelaas. Fai tikte El Ghanassay aan: strafschop. Berrier executeerde zijn ex-ploeg nu helemaal met zijn tweede doelpunt. Standard antwoordde dan toch eens met een doelpunt van Orlando Sa. Hij vloerde Proto in twee tijden. Standard leek in een beter moment te komen, maar na een tweede gele kaart van Fai was het boeken toe voor de Luikse club.

KV Oostende - Standard 3-1

11' Dimata 1-0, 21' Berrier 2-0, 48' Berrier (pen.) 3-0, 63' Orlando 3-1