'Guardiola destabiliseert Barça met verrassende transfer, Messi is woest'

'Guardiola destabiliseert Barça met verrassende transfer, Messi is woest'
Zondag 30 december 2018 - 13:03   I   door Redactie

Manchester City zit in een dipje, maar trainer Pep Guardiola is vastbesloten om het tij te keren. Na de jaarwisseling wil de Spaanse oefenmeester de titelstrijd aangaan met het Liverpool van Jürgen Klopp. Omdat dat niet eenvoudig wordt, wil Guardiola wel versterking.

Enkele weken geleden was Guardiola nog van mening dat zijn groep geen nood had aan een kwaliteitsinjectie, maar ondertussen denkt de trainer van Man City er al helemaal anders over.

Barça destabiliseren

Volgens Don Balon heeft Guardiola aan het bestuur gevraagd om Jordi Alba weg te halen bij Barcelona. De Spanjaard zou de problemen op de linksachter - Benjamin Mendy sukkelde al meermaals met zware blessures - moeten oplossen.

De 29-jarige Alba is in 2020 einde contract bij Barcelona en zou zelf wel open staan voor een avontuur in de Premier League. Volgens Don Balon  bestaat er zelfs geen twijfel meer over en zal Alba Barça straks inruilen voor Manchester City.

Messi furieus

Het vertrek van Alba zou wel voor problemen in Camp Nou kunnen zorgen. Zo is sterspeler Lionel Messi een grote fan van de linksback. Alba behoort tot het favoriete personeel van Messi en het spreekt voor zich dat de Argentijn zijn maatje niet graag zou zien vertrekken. De Argentijn zou furieus gereageerd hebben toen hij vernam dat Alba de club gaat verlaten.

Poll: Zou Alba een goede aanwinst zijn voor Manchester City?

TAGS  I  Barcelona  I  Manchester City

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024