AA Gent en RC Genk kennen (lastige) Europese tegenstanders

Donderdag 02 augustus 2018 - 23:15   I

Gisteren werd al duidelijk dat Ajax de tegenstander van Standard zou worden in de volgende voorronde van de Champions League. Ook AA Gent moet nog vol aan de bak voor Europees voetbal en wist vanavond zijn tegenstander voor de voorronde van de Europa League.

In de heenwedstrijd won het Poolse Jagiellonia Bialystok nog met 1-0, maar op bezoek bij het Portugese Rio Ave werd de wedstrijd en pak straffer. Cillian Sheridan bracht de Polen op voorsprong en dat was het signaal voor de Portugezen om aan te vallen. Nog voor de rust kon Wenderson Galeno twee keer scoren, waardoor Rio Ave met een goed gevoel de kleedkamer kon inkruipen.

Met Polen ben je nooit klaar en dat werd ook na de rust duidelijk. Taras Romanczuk maakte na rust gelijk. De snelle tegentreffer van opnieuw Galeno deed de Portugese hoop nog opleven, maar de 3-3 en de 3-4 was er te veel aan. Op het einde kon Damien Furtado de gelijkmaker nog binnenwerken.

AA Gent neemt het nu dus op tegen de Polen en dat is geen gemakkelijke opgave. De Poolse vice-kampioen lieten tegen Rio Ave zien dat ze hun vel duur zullen verkopen en AA Gent laat zich dus beter, zeker met het vorige seizoen indachtig, niet verrassen.

Ook Racing Genk moet overigens naar Polen. Zij nemen het op tegen Lech Poznan, dat Shakhtor Soligorsk uit Wit-Rusland kon uitschakelen. Geen eenvoudige affiches dus voor de Belgische ploegen.