"Gelukkig hebben we hem nog, een grote troef voor de Rode Duivels"

Dinsdag 19 juni 2018 - 10:42   I  

De Rode Duivels hadden maandagavond hun handen vol met Panama, maar uiteindelijk werd er gewonnen met 3-0. Romelu Lukaku nam twee van de drie goals voor zijn rekening, en dat zien de gewezen bondscoaches van onze nationale ploeg graag gebeuren. Walter Meeuws en Paul Van Himst hebben niets dan lof voor 'Big Rom'.

"Gelukkig hebben we Romelu Lukaku", steekt Meeuws in Het Laatste Nieuws van wal. "Zijn statistieken zeggen op zich genoeg, maar wat hij tegen Panama presteerde, was sterk. Want je moet een kat een kat noemen: Romelu werd praktisch niet aangespeeld."

"Er werd rond hem té individualistisch gespeeld op momenten dat onze spits kon en moést aangespeeld worden. Romelu scoort uiteindelijk aan 100%. Flankvoorzetten kreeg hij niet en in de acties leden we te veel balverlies om hem aan te spelen. Maar zijn goals waren pure klasse."

Grote troef

Ook Van Himst is onder de indruk van Lukaku. "Met Lukaku hebben we een grote troef, die in de volgende matchen alleen maar beter tot uiting zal komen", voorspelt het Anderlecht-icoon. "We komen vanaf nu ploegen tegen die sterker zijn dan de Panamezen en die daardoor ook minder verdedigend spelen."

"Romelu heeft het in de eerste helft heel moeilijk gehad tegen die gesloten verdediging , voor zijn type spits zijn dat de moeilijkste matchen. Maar ik maakte mij niet ongerust, omdat ik weet dat je hem niet veel ruimte moet geven om een goal te maken. Als hij ruimte krijgt, maakt hij zijn kansen af. Hij stáát er."

Poll: Ben jij ook onder de indruk van Lukaku?

TAGS  I  Lukaku  I  Rode Duivels  I  Panama  I  Van Himst  I  Meeuws

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024