Verandering van tactiek? Martinez doet iets apart met De Bruyne

Verandering van tactiek? Martinez doet iets apart met De Bruyne
Zaterdag 16 juni 2018 - 18:15   I  

De Rode Duivels zijn aangekomen in Sotsji waar ze maandag om 17u spelen tegen Panama. Op de training waren Vincent Kompany en Thomas Vermaelen weer niet aanwezig. Wat wel meteen opviel is dat bondscoach Roberto Martinez minutenlang apart met De Bruyne sprak.

Volgens Eddy Snelders is dit zeer verstandig van de Spanjaard. “Ik denk dat De Bruyne dat wel nodig heeft. Hij wil zich belangrijk voelen binnen de selectie", laat Snelders weten tegenover Sporza. "Als je hem belangrijk maakt, kan je er ook veel van gedaan krijgen. Ik had de indruk dat Martinez  dat niet deed in de beginfase van zijn bondscoachschap. Vandaar ook de uithaal van De Bruyne na de wedstrijd tegen Mexico. Dat was voor ons niet zo verrassend, maar wel voor Martinez."

Volgens Snelders wil Martinez raad over het tactische concept. "Om niet te veel tegenwind te krijgen en De Bruyne aan het voetballen te brengen, is het verstandig van Martinez om hem af en toe te raadplegen of wat mee te geven wat betreft het tactische concept of de manier van spelen. Ik denk dat Martinez vooral vriendschappelijk wil worden met De Bruyne en hem zo meer vertrouwen wil geven en hem meer voor de ploeg te laten werken."

Belangrijke pion

Kevin De Bruyne is een belangrijke pion voor de Rode Duivels, meer dan Hazard. “Er gaat heel veel over De Bruyne passeren. Het is belangrijk voor Martinez dat hij een verlengstuk heeft op het veld. Hazard knikt wel ja, maar die is vooral met zijn eigen wedstrijd bezig. Hij zet de lijnen niet uit. Dat is bij De Bruyne wel de bedoeling. Hij heeft dat al bewezen. Dus, nogmaals: het is heel slim van Martinez om hem even apart te spreken voor de training echt begon."

Poll: Is het een goed idee dat Martinez advies vraagt aan De Bruyne?

TAGS  I  Martinez  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  WK

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024