Belgische topclub geeft toe: "We hebben met Vanderhaeghe gesproken"

Belgische topclub geeft toe:
Woensdag 06 juni 2018 - 15:07   I  

Yves Vanderhaeghe werd tijdens het voorbije seizoen op de keien gezet door KV Oostende, maar vond niet veel later alweer onderdak bij KAA Gent. Al had het ook helemaal anders kunnen lopen voor de West-Vlaamse oefenmeester...

Zo onthulde Standard-voorzitter Bruno Venanzi dat Vanderhaeghe doorheen het seizoen één van de trainers was die Ricardo Sa Pinto kon opvolgen. Toen Vanderhaeghe net ontslagen was door Oostende, was hij quasi onmiddellijk in beeld in Luik.

"Ik wist dat er een dag zou komen dat ik een beslissing zou moeten nemen. Daarom heb ik in oktober onder andere met Yves Vanderhaeghegesproken. Uiteindelijk hebben we Ricardo toch in het zadel gehouden. Hij mag beweren wat hij wil, maar op een bepaald moment was hij alle steun kwijt binnen de club. Alleen Renard en ik bleven over", aldus Venanzi in Sport/Voetbalmagazine.

Preud'homme

Na afloop van het seizoen maakte Standard bekend dat het een punt achter de samenwerking met Sa Pinto zette. Michel Preud'homme wordt zijn opvolger. Het contract is nog niet getekend, maar De Rouches zullen hun nieuwe trainer weldra officieel voorstellen.

Poll: Zou Vanderhaeghe een goede trainer geweest zijn voor Standard?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Standard

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024