"Het is opperste chaos, de Rode Duivels zijn een drama"

Maandag 04 juni 2018 - 10:45   I  

De Rode Duivels hebben een teleurstellende oefenwedstrijd tegen Portugal achter de rug. Hét thema na afloop van de interland was zonder twijfel de nieuwe blessure van Vincent Kompany. Een zoveelste tik voor de verdediger en het zoveelste signaal dat het voorlopig maar niet rustig lijkt te worden rond de nationale ploeg.

"De Rode Duivels onder Marc Wilmots waren crash test dummies, sindsdien maakte onze scepsis plaats voor twijfel. 't Gaat vooruit, qua tactiek, qua wedstrijdmanagement, qua beleving, maar nog niet genoeg. De tijd dringt. Om die twijfel weg te nemen, en plaats te maken voor 'geloof', heb je in de eerste plaats de beste elf Duivels nodig. Je hebt Vincent Kompany nodig", steekt Stephan Keygnaert van wal in Het Laatste Nieuws.

Drama

"Maar wat zaterdag in minuut vierenvijftig gebeurde, past in de 'dramatiek' waarmee de nationale ploeg toeleeft naar het WK in Rusland. Nainggolan, 'Matrasgate', coach en ploeg versus publiek, het uitvallen van Kompany... 't Is opperste chaos, waarin elke sereniteit momenteel zoek is en de emoties hoog oplaaien. Dráma."

"'Drama' in de betekenis van 'artistiek genre', welteverstaan", verduidelijkt Keygnaert. "Want 'dramatisch', in de betekenis van 'rampzalig', was België niet, zaterdagavond tegen Portugal. De tegenstander blijft toch nog altijd de regerende Europees kampioen, weliswaar zonder Cristiano Ronaldo, je hebt de nul gehouden, en je bent als ploeg nooit écht uit elkaar gevallen."

Dat de bondscoach ervoor opteerde om met zijn kern in België te blijven, stuit ondertussen wel op negatieve reacties. "Roberto Martínez verkoos om het WK in België voor te bereiden, aan de spoorweg in Tubeke, met drie oefeninterlands in Brussel. Met een publiek dat na twintig (stérke) minuten tegen de Europees kampioen de lofzang ging bezingen van Radja Nainggolan - het zal niet anders zijn tegen Egypte en Costa Rica, vermoeden we zo - had je misschien meer rust verworven op een stage in een vreemd land", besluit Keygnaert.

Poll: Kan België wereldkampioen worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024