Definitieve WK-selectie Rode Duivels: Martinez neemt onverwachte beslissing

Definitieve WK-selectie Rode Duivels: Martinez neemt onverwachte beslissing
Maandag 04 juni 2018 - 10:12   I  

De kogel is door de kerk! Roberto Martinez heeft maandagvoormiddag om 10 uur zijn definitieve WK-selectie bekendgemaakt. Vier spelers kregen van de bondscoach te horen dat ze niet mee op het vliegtuig naar Rusland stappen: Matz Sels, Christian Benteke, Jordan Lukaku, en Christian Kabasele.

Roberto Martinez nam een ietwat onverwachte beslissing door niet 23, maar wel 24 spelers op te nemen in zijn WK-selectie. Vincent Kompany maakt deel uit van de groep die naar Rusland afreist, maar Laurent Ciman zal als reserve fungeren. Tot één dag voor de eerste poulewedstrijd heeft een WK-deelnamer de kans om een geblesseerde speler in te ruilen voor een andere. Als er iets met Kompany - of een andere verdediger gebeurt - is Ciman straks van de partij op het WK.

Januzaj mag mee

Met de selectie van Adnan Januzaj nam Martinez nóg een onverwachte beslissing. De winger van Real Sociedad was al een verrassing in de ruime voorselectie, maar wist de bondscoach dus blijkbaar toch te overtuigen tijdens de voorbije trainingsweek en de oefenmatch tegen Portugal.

Vier afvallers

Voor vier spelers begint de vakantie vanaf vandaag: Benteke, Sels, Jordan Lukaku en Christian Kabasele konden Martinez niet overtuigen en missen het WK in Rusland.

LIVESTREAM:

De definitieve WK-selectie:

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Laurent Ciman(*), Dedryck Boyata, Leander Dendoncker

Middenvelders: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Youri Tielemans

Aanvallers: Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Adnan Januzaj

*Laurent Ciman is 24ste man en blijft bij de selectie als reservespeler.

Poll: Kan België wereldkampioen worden?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024