Opmerkelijk: dit zei Thomas Buffel onlangs over transfer naar Club Brugge

Opmerkelijk: dit zei Thomas Buffel onlangs over transfer naar Club Brugge
Maandag 28 mei 2018 - 20:30   I  

Thomas Buffel is straks geen speler van KRC Genk meer. De Limburgse club maakte maandag bekend dat de 37-jarige middenvelder geen nieuw contract krijgt. "Een moeilijke beslissing", noemen ze het in de Luminus Arena. Wat Buffel nu precies van plan is, is niet duidelijk. Wie weet verkast hij wel naar een concurrent van Genk...

Zo had Buffel vorige zomer al contact met Club Brugge. Blauw-zwart polste de ervaren Genkie, die ook toen einde contract was. In het Jan Breydelstadion zagen ze in de in Brugge geboren Buffel een ideale leider zowel op als naast het veld een belangrijke rol kon vertolken. Een rol vergelijkbaar met die van Timmy Simons.

Dit vertelde Buffel onlangs over de contacten met Club Brugge: “Er lag een voorstel klaar van Club, maar eerst moest er daar nog een speler vertrekken. Als Refaelov was vertrokken, dacht men dat ik die rol kon invullen. Uiteindelijk wilde ik daar niet op wachten, vlak voor de voorbereiding met Genk."

"Misschien was het goed om terug te keren naar Brugge"

"Misschien was het goed om terug te keren naar Brugge. De kinderen zouden dan dichter bij de familie kunnen zijn. En de fans van Club zouden dan ook gezien hebben dat het nooit aan mij gelegen heeft dat ik nooit voor Club heb gespeeld. Zij denken dat ik nooit voor Club heb willen spelen, maar de waarheid is dat ik nooit een contract kreeg aangeboden.”

Wel, Thomas... Misschien is het nog steeds niet te laat om bij Club Brugge aan de slag te gaan. Wat denk je, Vincent Mannaert?

Poll: Hoop jij dat Buffel naar Club Brugge trekt?

TAGS  I  Buffel  I  RC Genk  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024