Bart Verhaeghe trapt nog eens stevig na richting arbitrage en VAR

Bart Verhaeghe trapt nog eens stevig na richting arbitrage en VAR
Dinsdag 22 mei 2018 - 23:25   I  

Club Brugge mag dan wel kampioen geworden zijn, dat ging niet zonder slag of stoot. In de play-offs werd het zelfs nog verrassend spannend en dat hadden ze niet verwacht in Brugge. De beslissingen van de scheidsrechters en de VAR vielen iets te vaak aan de verkeerde kant voor de leider en dat zorgde voor de nodige zenuwen bij de voorzitter van Club.

Bart Verhaeghe was dan ook erg scherp na de wedstrijd tegen Anderlecht en vond de arbitrage van een betreurend laag niveau. Hij zag zelfs even een complot tegen de leider, woorden die hij daarna wel nog probeerde te relativeren. Vanavond was Verhaeghe samen met Timmy Simons te gast bij Van Gils & Gasten en daarin kwam hij niet op die woorden terug. Hij herhaalde ze zelfs nog even.

 “Ik neem daar geen enkel woord van terug. We hebben een groter budget bij elkaar gebracht om de arbitrage klaar te krijgen. Wij hebben die inspanning gedaan met de clubs. Ik ben trouwens niet de enige die gereageerd heeft op de VAR. We kaartten gewoon aan dat het niveau van de arbitrage ondermaats is. Dat moet veranderen, zij moeten hun verantwoordelijkheid pakken", aldus Verhaeghe.

"Ik heb er alle vertrouwen in"

Toch denkt de voorzitter van de landskampioen dat het wel in orde komt met de Belgische arbitrage. "Ik stel vast dat we met geen enkele scheidsrechter aanwezig zijn op het WK of in de Europese competities. Er is een fundamenteel probleem, maar er zijn een paar jonge mannen die goed kunnen worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat er binnen de drie tot vijf jaar opnieuw Belgische scheidsrechters in Europa zullen fluiten.”

Poll: Komt het nog in orde met de Belgische arbitrage de komende seizoenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Verhaeghe  I  VAR

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024