Van Meir heeft flinke waarschuwing voor Standard voor derby tegen Charleroi

Van Meir heeft flinke waarschuwing voor Standard voor derby tegen Charleroi
Zondag 20 mei 2018 - 10:30   I  

Vandaag staat de laatste speeldag in play-off 1 op het programma. De landskampioen is dan al gekend, er moeten toch nog enkele prijzen worden uitgereikt. De Europese tickets bijvoorbeeld en dat is voor de overige vijf ploegen ontzettend belangrijk.

Standard lijkt op weg om plek 2 te veroveren, maar een uitwedstrijd tegen Charleroi is een érg lastige uitdaging voor de Rouches. Dat weet Eric Van Meir, die zelf bij zowel Charleroi als Standard speelde. Hij voorspelt een aggresieve wedstrijd en waarschuwt Standard dan ook voor een gretig Charleroi.

“Aan motivatie geen gebrek bij beide teams. Het is een derby, de inzet is groot én ze willen het seizoen in schoonheid eindigen. Dit wordt geen eindeseizoensmatch”, zegt Van Meir aan HLN. “Ik heb zelf een paar Waalse derby’s meegemaakt als speler en geloof me, Charleroi gunt Standard niets. De Rouches zijn de grootste vijand van Charleroi. Ik verwacht een agressieve match met veel duels.”

"Beide ploegen hebben mij verrast"

Beide ploegen hebben Van Meir trouwens verrast. Charleroi op negatieve wijze en Standard op positieve.  “Charleroi-coach Mazzu heeft een te smalle kern. Hij heeft maar een achttiental spelers die titularis kunnen zijn, daarmee kan je niet op topniveau blijven spelen. Standard daarentegen verrast me in goede zin. Dat ze zoveel punten zouden pakken, zag ik niet aankomen. Het trio Edmilson, Carcela en Emond is ongelooflijk gevaarlijk.” 

Poll: Wie wint de wedstrijd?

TAGS  I  Standard  I  Charleroi  I  Van Meir

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024