Antwerp-speler: "Ik keek recht in de loop van een wapen"

Antwerp-speler:
Woensdag 02 mei 2018 - 23:25   I  

Antwerp heeft er een goed seizoen opzitten, maar de beloning, play-off 1, kwam er niet. Nochtans leek Antwerp lang op weg om die top 6 toch te halen, maar in het slot van de competitie moest Antwerp de trein laten gaan.

Toch is voetbal relatief. Dat werd voor Sambou Yatabaré nog eens duidelijk afgelopen zomer. De speler van Antwerp moest zelfs enkele dagen in de gevangenis blijven. In Sport/Voetbalmagzine doet hij uitgebreid zijn verhaal.

"Ik moest samen met mijn vrouw en dochter het vliegtuig nemen naar Nice. Bij het binnenrijden van de luchthaven sneed ik per ongeluk iemand de weg af. De man in kwestie kwam plots naast mij rijden, maakte grote gebaren en begon tegen mijn bumper te kleven. Voor mij was de kous af, maar hij gaf niet af. Aan de ingang van de parkeergarage heb ik de motor dan maar stilgelegd omdat ik merkte dat hij mij nog altijd achternazat. Voor ik het goed besefte, richtte hij een wapen op mij."

Man bleek een politieman te zijn

De man bleek uiteindelijk een politieagent te zijn, maar dat wist Yatabaré niet. Pas toen het te laat was, want uit zelfverdediging sloeg de speler van Antwerp de man. En dat heeft de agent duidelijk gevoeld.

"Mijn dochter zat op de achterbank en naast mij barstte mijn vrouw in tranen uit. Ze sprak de man aan: "Wat bezielt jou? Leg dat wapen weg." Ze probeerde hem duidelijk te maken dat we per ongeluk zijn baanvak waren opgereden. Hij is daarop zijn wapen gaan wegleggen en mijn vrouw en ik zijn uitgestapt. (blaast) In een ooghoek zag ik die gozer op mij afstappen en in een reflex gaf ik hem een vuistslag. Hij zakte ogenblikkelijk tegen de grond. Een geluk voor mij dat enkele getuigen, waaronder een luchthavenmedewerker, de hele scene hebben gezien. Wist ik veel dat mijn belager een politieman in burger was.'

Poll: Straf verhaal?

TAGS  I  Antwerp  I   Yatabaré

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024