Sa Pinto schept nu zelf duidelijkheid over zijn toekomst én komst MPH

Sa Pinto schept nu zelf duidelijkheid over zijn toekomst én komst MPH
Maandag 30 april 2018 - 06:07   I  

Het gaat Standard voorlopig voor de wind. Het is de ploeg van play-off 1 en de zege op het veld van AA Gent bewees dat gisteren nog. Na een vreemd seizoen heeft Sa Pinto zijn ploeg toch gelanceerd gekregen. De beker én sterke play-offs, maar toch wordt zijn positie serieus in vraag gesteld.

Sa Pinto zou namelijk aan de kant geschoven worden voor Michel Preud'homme. Venanzi zou de ex-trainer van Club Brugge maar al te graag binnenhalen en zou ook al meerdere keren gepraat hebben met Preud'homme. Toch is Sa Pinto dat hij trainer blijft.

"Ik heb nog één jaar contract en ik zal ook volgend seizoen nog coach zijn. Ik ben al volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bijna alles ligt al vast. Enkel bij een verrassing waar ik niets van weet... De komende weken zit ik trouwens ook samen met Olivier (sportief directeur Renard, red.) om het sportieve te bespreken. We hebben weinig tijd, hoor. Nog één maand en drie weken voor we er weer aan moeten beginnen. Maar... Dit is toch niets nieuw voor jullie? Jullie weten dat ik nog één jaar contract heb", aldus Sa Pinto volgens Het Laatste Nieuws.

"Moet stoppen"

Hij zette zijn woorden nog wat kracht bij. "Michel Preud'homme? Ik hoor en lees veel geruchten de laatste weken. Vooral in de kranten. En ik begrijp dat. Het is nu eenmaal jullie job. Als er niemand tegen jullie zegt dat ik volgend seizoen de coach ben, dan snap ik dat jullie geruchten (zwaait de armen open) opblazen. Maar ik denk dat het tijd is om daarmee te stoppen. Dit is voor niemand goed. Niet voor de spelers, niet voor de technische staf en niet voor de supporters. Kijk: mijn intentie is om door te gaan bij Standard. Nog vele jaren als het kan. Daarom kwam ik ook naar Luik. Met deze resultaten en na dit fantastische seizoen, kunnen we misschien nog een paar seizoenen doorgaan. Of ik nog met Bruno Venanzi gesproken heb? Neen. Vier weken geleden, toen er van alles geschreven werd wel. Toen zei hij dat er niets aan de hand was, dat ik me geen zorgen moet maken. (herhaalt opnieuw) Ik heb nog één jaar contract. Dus..."

Poll: Is Sa Pinto ook volgend seizoen nog coach van Standard?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto  I   Preud'homme

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024