Gumienny velt oordeel over 'duikers' Saelemaekers en Edmilson

Gumienny velt oordeel over 'duikers' Saelemaekers en Edmilson
Dinsdag 17 april 2018 - 07:15   I   door Redactie

Serge Gumienny stoort zich aan het feit dat steeds meer spelers beginnen duiken op het veld. Dat moet een halt toegeroepen worden, zegt de ex-scheidsrechter in Het Nieuwsblad.

Gumienny'>Gumienny stopte vorig jaar als ref in eerste klasse. “Het is al enkele jaren aan de gang. In mijn laatste cursus bij de UEFA, twee seizoenen geleden, werd al om extra aandacht gevraagd voor spitsen die steeds vaker het contact zoeken met verdedigers. Nieuw is het niet. Maar het wordt tegenwoordig zo slim gespeeld dat ik zelfs na een handvol herhalingen niet zie of er werkelijk contact is", vertelt Gumienny'>Gumienny in Het Nieuwsblad.

“Kijk, er is een verschil tussen contact voelen en een contact waardoor je ten val wordt gebracht. Spelers zien elke vorm van contact tegenwoordig als een vrijgeleide om zich te laten vallen. Omdat ze weten dat de videorefs in het busje vooral gefocust zijn om beelden te vinden waarop contact of geen contact te zien is. Waar gaat dat eindigen? Neem nu zondag, Anderlecht-Club Brugge. Saelemaekers gaat daar over het been van Denswil, aan de rand van de zestien. Die jongen duikt niet, maar Bart Vertenten fluit niet. Volgens mij omdat hij een dag eerder ook heeft gezien hoe Edmilson over dat been van Asare ging.”

"Bij Edmilson heb ik het gevoel dat hij al valt voor hij iemand raakt. Mijn neiging is: als je als arbiter twijfelt, fluit dan niet", vervolgt Gumienny'>Gumienny. "Is er dan toch een duidelijk contact, dan kan je gecorrigeerd worden door de VAR. Verbist en zijn korps zouden toch eens moeten samen zitten en nadenken. Want als we zo verder gaan, krijgen we steeds meer spelers die contact zoeken en steeds meer strafschoppen.”

Poll: Was het op Saelemaekers wél een overtreding?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Saelemaekers  I   Gumienny  I   Standard  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Gumienny

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024